/ desembre 28, 2017/ Comunicació, Globalcom.cat

El propietari d’una PYME em preguntava ara fa uns dies que estava pensant en començar l’any apostant per la comunicació i fer una petita inversió perquè creia que li donaria rèdit. Per això em va preguntar quines serien les principals avantatges que aconseguiria si tirava endavant la seva proposta.

Val a dir que la seva és una empresa mitjana, que no sobresurt de la seva competència i té una clientela basada en el boca-orella, que ja li està bé. Una de les primeres millores, si es fa un bon Pla de Comunicació, serà que la teva empresa serà “visible” dins del teu sector. Li vam explicar que “si no t’expliques i et dones a conèixer, no existeixes”.

Però, i si faig alguna cosa de màrqueting en lloc de comunicació? La resposta és clara. El màrqueting és bàsicament comunicació. Un millor posicionament a la ment del client, una marca més familiar, una millor reputació dins del sector significa un augment de les possibilitats que comprin els nostres productes o serveis. Però cal tenir molt present com i de quina manera ha canviat la nostra comunicació amb els clients i la societat en general. Ni és el mateix que fa un temps, ni fa servir els mateixos canals. Ara són més variats i plurals, més socials i més personalitzats. Però tampoc són els mateixos els continguts, que ara es basen en els interessos dels clients ni els codis, que són més visuals, empàtics i propers. I tractar amb aquests temes cal d’un professional.

Tot i això, els empresaris acostumen encara a no donar massa importància a l’àrea de comunicació i, segons un estudi recentment publicat a Cinco Dias, només el 45% inverteix part del pressupost de l’empresa en disposar d’una bona comunicació. Les raons, principalment dues; la falta de capital  (29%) i la creença que no és necessari (24%).

Aquesta conversa amb el propietari de la PYME va tenir lloc abans de començar el 2017. Ens va escoltar i ens va fer cas. Va apostar per comunicar. Segons els seus comptes, atribueix a aquesta decisió haver augmentat un 25% la feina que ha tingut “extra” aquest any. L’altre dia fins i tot emulava les paraules de Bill Gates “If I was down to my last dollar, I would spend it on públic relations and communications” (Si només disposés d’un dòlar, l’invertiria en fer comunicació).

Share this Post