/ febrer 26, 2018/ Globalcom.cat, Xarxes Socials

No podem posar en dubte que, ara per ara, Google és el sant a qui tothom recorre per trobar alguna cosa. Des del mòbil o la tauleta, des de casa, el carrer o el despatx, en qualsevol lloc i a qualsevol hora podem fer-li una consulta i la resposta és ràpida i efectiva. Una gran demanda i competència com aquesta, Google la gestiona posant més algoritmes i altres mecanismes per dificultar la visibilitat en les primeres posicions d’un negoci. Però tot és possible.

Revisant les analítiques trimestrals d’un client vam tenir la prova constatable que la millor inversió que hem fet comunicativament, després de tenir un web responsive i establir una línia de continguts adequada a una estratègia de paraules claus, ha estat donar-lo l’alta al Google My Business.

Què és Google My Business?

Google My Business és una aplicació gratuïta del paquet d’utilitats de Google, no només permet la localització de l’empresa en el Google Maps, sinó que a més dona informació força àmplia sobre el tipus d’activitat que desenvolupa. Ofereix l’adreça del negoci geolocalitzant-lo. Dona la possibilitat de marcar el telèfon de contacte directament. T’indica els horaris d’atenció a públic, i et facilita la gestió de les valoracions i ressenyes dels clients o usuaris, que pots respondre i agrair. A més, ofereix una puntuació per estrelles de l’establiment, permet connectar amb publicacions recents de l’empresa fetes al Google+ i també ofereix recerques relacionades fetes per altres usuaris.

posicionament local amb google my business

Si bé no tot són avantatges, aquesta és l’eina més potent per a estratègies de posicionament local en els cercadors. És a dir que aplicant de forma acurada les paraules clau del negoci, a través del que s’anomena SEO (Search Engine Optimization) Local permet destacar en les recerques d’un usuari a Google.

La combinació de Google My Business amb una dotació adequada de contingut i una bona base de paraules clau del negoci per permetran destacar de la resta en els cercadors

Les avantatges d’usar el Google My Business són ben clares. La primera, ens trobaran més fàcilment, el negoci pot ser visible en els resultats de les recerques locals. En segon lloc, donem facilitats al usuari ja que el tenim informat d’on som, com trucar-nos i si estem oberts o no. Es tracta d’informació d’utilitat molt pràctica. En tercer lloc, si som capaços de respondre atentament a les ressenyes i comentaris que ens facin, estarem guanyant-nos la fidelitat del l’usuari o client. I, sobretot especialment per qui treballem i busquem millorar constantment, en ens permet tenir dades molt interessants sobre com els clients han buscat la nostra empresa, la seva procedència i poder seguir les interaccions dels usuaris.

En les analítiques del nostre client només dir que en els darrers tres mesos el nivell de visites al web s’ha multiplicat per 3, i el nivell de trucades i accions de consulta sobre l’empresa, s’ha incrementat més que notablement. La seva visibilitat ha augmentat molt per satisfacció del client i també la de l’equip de Globalcom

Share this Post