/ setembre 19, 2023/ Auditoria de Comunicació, Comunicació

Fa uns mesos ens va arribar l’encàrrec d’oferir una conferència formativa sobre la necessitat de comunicar les accions en l’àmbit de la responsabilitat social corporativa. El fet de preparar aquesta xerrada ens va fer reflexionar sobre el tema, encara que avui dia ja s’ha superat el discurs de la RSC per l’ESG (Environmental, Social & Governance).

Sens dubte, per nosaltres que fa anys que ens dediquem a la comunicació, entenem per comunicar tot aquell intercanvi de sentiments, opinions o qualsevol altre tipus d’informació a través dels diferents canals i llenguatges establerts.

Per nosaltres, la Responsabilitat Social Corporativa és la reputació de la corporació

Més enllà de les grans definicions, des de Globalcom entenem la Responsabilitat Social Corporativa com el compromís d’una empresa, entitat o institució amb la societat en alguna iniciativa o projecte, sempre partint de l’ètica, la transparència i la sinceritat. En el fons, per a nosaltres, es tracta de la reputació d’aquesta corporació, i va més enllà dels beneficis que a mitjà /llarg termini puguin obtenir

Segons la nostra experiència, apostar i desplegar una bona política de RSC, o d’ESG, i que repercuteixi positivament en la reputació de la marca, sempre s’ha d’acompanyar dels valors de la institució: igualtat de gènere, diversitat, sostenibilitat, transparència, etc. I ha d’estar alineada amb els objectius i la cultura corporativa de l’entitat o institució. Si no serà difícil que arreli a l’equip humà de l’empresa.

La bona causa per la qual es treballarà ha de tenir ben definits els públics objectius perquè es converteixin en ambaixadors. I els missatges s’hauran d’adaptar als diferents grups  d’interès i ser accessibles i assequibles. Sense oblidar mai que es tracta de comunicar i no de vendre.

Les accions de la RSC ha de formar part d’una estratègia a mitjà i llarg termini

Però per sobre de tot, cal constància. Diuen que una flor no fa estiu. El mateix passa amb les accions de la RSC, no han de ser puntals. Han de formar part d’una estratègia a mitjà i llarg termini i han de permetre crear aliances sòlides de col·laboració.

Partint d’aquests conceptes previs i un cop trobada aquella causa que ens permetrà diferenciar-nos de la competència i ens aportarà un valor afegit s’haurà de desplegar totes les eines comunicatives.

Però potser això es mereix una altra entrada.

Share this Post