/ setembre 17, 2020/ Calaix de sastre, Comunicació, Xarxes Socials

Darrerament, l’equip de Globalcom hem rebut peticions d’alguns clients que ens demanen quins són els beneficis d’incorporar algun butlletí electrònic en la seva estratègia de comunicació. Després de reflexionar-hi i repensar la nostra experiència en comunicació corporativa, us deixem aquí algunes de les claus per obtenir un bon butlletí electrònic.

Per aquells que no ho sabeu, el butlletí electrònic o newsletter és una revista digital d’una entitat, empresa o institució que s’envia periòdicament per correu electrònic a persones o institucions que prèviament s’hi han subscrit.

Les newsletters són una eina comunicativa molt interessant per mantenir i fidelitzar els nostres clients o usuaris. Ténen múltiples avantatges, d’entre totes elles en destacaríem tres:

  • Un cicle de vida més llarg que les xarxes socials. Aquestes darreres són de consum més immediat, i el butlletí quan arriba a la bústia de subscriptor pot llegir-lo amb més deteniment-
  • La possibilitat de segmentar els subscriptors, que ja han demostrat cert interès en els temes que tracta la institució. D’aquesta manera es pot afinar millor els continguts;
  • I, finalment, la millora substancial en el posicionament orgànic, SEO, que aporta al web.

Però, com ha de ser un butlletí que sigui efectiu?, i sobretot, què fa que els subscriptors esperin desitjosos rebre les novetats que els ofereix l’empresa o institució.

En primer lloc, un butlletí electrònic ha de tenir un bon disseny atractiu, fàcil i intuïtiu. Les imatges haurien de tenir un espai destacable, però buscant l’equilibri amb el text. En aquest cas, és fer realitat aquella dita que diu que una imatge val per mil paraules. Per això, és important dedicar temps en la tria de les fotografies que incorporem a les nostres notícies del blog i als butlletins.

En els butlletins electrònics, el contingut és qui mana.

Però no només mengem per la vista. Si el plat no ens agrada, no repetirem. I volem que repeteixin, i continuïn obrint els butlletins que enviem. Per això és essencial triar un contingut propi, adequat, orientat al lector i que tingui la capacitat de captivar-lo. Per això, des de Globalcom us recomanem que abans d’escriure penseu bé quins són els objectius que es persegueixen amb aquest acte comunicatiu i redactar els textos del butlletí pensant amb els lectors. Cal oferir-los un contingut amb valor afegit: novetats, reflexions sobre l’actualitat, activitats, etc. enllaçades correctament a la nostra web on poden ampliar la informació. Si no ho fem, podem perdre subscriptors, i en el pitjor dels casos, sentiran decepció i/o es violentaran amb els nostres correus i no voldran saber res de la nostra marca. Cal treballar els continguts amb profunditat.

Com a extra us recomanem que dediqueu un esforç a redactar l’afer del missatge que encapçala el butlletí. Hi ha estudis que determinen que un usuari decideix obrir un butlletí per l’assumpte, el titular. Així mateix, no descuideu cap detall del peu del butlletí: contacte, xarxes socials, política privacitat i modificacions de subscripcions. És important tenir-ho sempre tot a mà!

Share this Post